Sjukdom eller operation ?

Jag har fått en fråga i mitt huvud hela tiden som jag inet riktigt har fått svar på och alla sidor säger olika !

Opererade Michael Jackson sig så han blev vit ?
Eller
Hade han sjukdomen Vitiligo ?

Jag kollade upp detta på Wikipedia ( men wikipedia är en sida man inte alltid kan lita på ) och hitta detta :


Ett annat kontroversiellt ämne var Jacksons hudfärg som hade bleknat väldigt mycket efter 1986. Tidigare, under hans ungdom, hade hans skinn haft en mellanbrun färg men i början av 1980-talet blev skinnet gradvis ljusare. Olika tidningar påstod att han blekte huden själv för att han inte ville vara svart.

I mitten av 1980-talet diagnosticerades han med sjukdomen vitiligo
en sjukdom som gör att man tappar hudpigmentet, och lupus (den senare var i tillbakagång hos Jackson) och båda sjukdomarna gjorde honom känslig för solljus. Behandlingen han använde för sina besvär gjorde att hans skinn fick en ännu ljusare ton och då han sminkade sig för att jämna ut oregelbundenheterna i färgen så framstod han som mycket blek.

Jacksons ansiktsstruktur förändrades också. Flera kirurger har spekulerat i att han genomgått ett flertal näsoperationer, förtunnat sina läppar samt opererat sitt käkben.
Förändringarna i ansiktet var delvis även på grund av en större viktminskning.
Jackson förlorade vikt i början av 80-talet på grund av en förändrad diet och en önskan om att få en dansares kropp.
Vittnen rapporterade att Jackson ofta var yr och spekulerade att han led av anorexia nervosa. Under de senare åren av hans liv kom perioder av viktnedgång att bli ett återkommande problem.
Medicinsk expertis har offentligt angett att de tror att sångaren hade dysmorfofobi, en psykisk sjukdom där patienten har en skev negativ uppfattning om sitt utseende.
Vid en intervju med Oprah Winfrey 1993 talade Jackson för första gången öppet om sjukdomen vitiligo för att stoppa rykterna.

Before

 

Before He Died

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0